TELEFERIC HOTEL COMPLEX

S.C. TINT S.R.L.

Hotel-

3127 m2 / 35 223 m3 / D+P+3E+M

2012 – 2016

PROJECT STATUS
100%

Studio10M-Design Team-Tasks

Asistenta la avizare si santier/ Urmarire executie

Consultant arhitectura: Birou de Arhitectura Andrei Molnar –

Proiectant infrastructura: S.C. MULTIMAT-PROIECT S.R.L.

 

Engineering: – CERENG CONSULT SRL / MID INSTAL 2003

Antreprenor structura : S.C. TUNELE BRASOV S.R.L.

Antreprenor tamplarie : S.C. FORESTA ARGES S.A.

Antreprenor instalatii: S.C. OVEMAT INSTALATII S.R.L.

Antreprenor sarpanta :S.C. APICOM S.R.L.

Antreprenor termoizolatii : S.C. MEDMA S.R.L.

 

 

ANSAMBLUL HOTELEIR TELEFERIC / TELEFERIC HOTEL COMPLEX

 

Amplasament: str. Poiana Soarelui nr. 243, Poiana Brașov, jud. Brașov

 

Construit în anii ’70 după proiectul Institutului Proiect Brasov, funcțional până în 1992, trecut printr-o încercare de reabilitare în 2008, Ansamblul Hotelier Teleferic a fost readus în circuitul hotelier în urmă unor ample lucrări de consolidare, extindere și remodelare spatială. Dat fiind faptul că în ultimii 20 ani, cladirea nu a fost conservată sau protejată, multe părți de construcție se aflau în stare avansată de degradare.

Compus din copuri cu regim de înalțime diferit dispuse radial și conectate prin zona destinată recepției, ansamblul se întinde pe o suprafață de 2970 mp.

Intrucât accesul utilizatorilor se efectua anterior cu dificultate, a intervenit necesitatea restructurării aparatului de intrare, astfel încât acesta să corespundă cerințelor actuale de accesibilitate. Pentru a spori gradul de confort, majoritatea spațiilor de cazare au fost extinse, cuplate sau restructurate, iar mansardele celor două corpuri de cazare au fost remodelate. Prin reorganizarea spațiilor de la demisol, a fost realizat un centru de conferințe cu săli cu capacitați distincte, care să permită acomodarea diverselor tipuri de activități. Spațiul ocupat anterior de centrala termică a fost reconfigurat prin amenajarea unei piscine interioare cu zona de spa, sauna și anexe necesare.

 

Originally designed by Proiect Brașov Institute, the Teleferic Hotel Complex was built in the 70s, functioned until 1992 and went through a failed refurbishment attempt in 2008, before returning to the hotel circuit following ample consolidation, expansion and spatial remodelation works. Given the fact that the building had not been conserved or protected for the past 20 years, many of its components were severly damaged.

The 2970 sqm complex is made up of building segments of different heights, which are placed radially and connected by the reception area.

Because visitor access was cumbersome prior to refurbishment, a restructuring of the entrance area was needed in order to make it suitable to the current accessibility requirements. To increase comfort, most of the accomodation areas were extended, coupled or restructured, and the attics of the two accomodation buildings were remodeled. Through the reorganization of the spaces at semi-basement, a conference center was created and equipped with halls of different capacities to allow for the accomodation of different activities. The space previously occupied by the thermal plant was also reconfigured, and a spa area with an interior pool, sauna and necessary appendixes was added.

 

Autori: arh. Adrian Zerva (TNA 1271), arh. Daniela Zerva, arh. Matei Molnar, arh. Cristina Stamate

Birou: STUDIO 10 M

Check out our work

Scroll Up
Scroll Up